Fiber Optic based


Со цел на своите клиенти да им го обезбеди најквалитетниот и најбрзиот пренос на податоци, Балкантел од 2011 година своите сервиси почна да ги нуди и преку оптика. Оваа услуга е идеална за корисниците кои сакаат да пренесат податоци на поголеми растојанија со висок квалитет, доверливост и огромна брзина до 400Gbits. За подателна мапа за распространетоста на оптичката мрежа на Балкантел можете да не контактирате.